kommande  Utställning på GALLERI BELLMAN 22 - 28 mARS 2019

3D-gruppens utställning på Galleri Bellman, Bellmansgatan 9, på Hornsgatspuckeln har vernissage lördagen 23 mars kl. 11 (Smygtitt på fredag 22 mars kl. 17-19). Temat för utställningen är "Fria Former".

Öppet lö-sö 12-16, må-ons 12-18, tors 12-15.

Utställningen pågår till 28 mars.

Utställning i Nora konsthall 14 april - 4 maj 2018

3D-gruppens utställning i Nora Konsthall visade gruppens bredd av olika material och tekniker med tredimensionell konst i fokus. En uppskattad utställning i Nora konsthall vars utställningar ofta visar måleri och vägghängd konst.

Utställningen "Dikter i form" på Galleri Ensta krog 2017

Utställningen DIKTER I FORM - Poesiinspirerad konst visade gruppens arbete med sju dikter/texter som tolkats av av de sju medlemmarna. Texterna var t ex Laolands uggla av Dan Andersson, The answer is blowing in the wind av Bob Dylan. 

Utställningen "Sju par häNder" på Galleri Bellman 2017

Utställningen SJU PAR HÄNDER visade gruppens bredd av tredimensionell konst. Här visades keramiska bruksföremål, skulptur, textila skulpturer, textila reliefer samt återbruk i alla dess former. 

Utställningen "Skål" på Galleri Roslagsmålarna 2016

3D-gruppens utställning SKÅL tar sitt avstamp i användningen av skålar i vårt dagliga liv. Inte en dag går väl utan att vi använder en skål till något, till nytta eller lyst. 

Vad är då en skål? En skål är en öppen, hård behållare. Skålar kan också  ha  ett lock. Skålar används för förvaring och servering av mat eller dryck och man äter eller dricker vanligtvis något ur dem. Skålar kan även användas för förvaring av annat än livsmedel. Skålar är oftast tillverkade av många olika material: keramik, porslin, glas, plast eller trä. 

I utställningen visades  både traditionella skålar men också att skålar kan vara mer än vad man normalt förknippar med ordet skål. Våra ovanliga skålar var tillverkade av många märkliga material och olika former, t ex mullbärsbark, ståltråd, spets, glödlampa, tidningapapper m m

Utställningen "Vattenliv" på Galleri Roslagsmålarna 2015

Vatten är en kemisk förening, bestående av väte och syre. Jordens yta består till 71 % av vatten. Alla livsformer är beroende av vatten och jordens vatten är fyllda av liv. Nästan alla fiskar lever uteslutande i vatten. Det finns också marina däggdjur, såsom delfiner och valar som lever i vatten.

Människor har nyttjat vattnet för matlagning, rengöring, transporter och för tillgång på mat. Förekomsten av vatten är idag knapp i vissa områden och många människor har inte tillgång till hälsosamt vatten. Vattnets kraft gör också att det kan orsaka en hel del förödelse genom översvämningar, flodvågor och skyfall. Vatten har på så sätt både en positiv och negativ påverkan på människors liv på jorden.

Vatten har i alla tider också varit en inspiration för konstnärer. Konstnärer har målat hav och vågor, poeter har besjungit bäckar och sjöar och musiker har komponerat med vatten som inspiration.

Utställningen "Masker" på Galleri Roslagsmålarna 2014

"Masker" är en utställning med inspiration från Etnografiska museet. Med masker avses oftast ansiktsmasker som kan bäras av många olika skäl. Både i speciella ceremonier, vid teaterframträdanden eller som maskering. Masker som använts av människor redan 7000 år före Kristus har återfunnits. Användningen av masker har genom tiden hjälpt människor att förstå vad det innebär” att vara människa” genom att med maskens hjälp få en fantasifullupplevelse av att vara någon annan. Masker har med något enstaka undantag använts av alla olika kulturer.

Copyright 3D-gruppen